Bolji svet

Jednom prilikom radila sam rad - odnos sa mamom. Tokom rada, korak po korak, došle smo do toga da postoji otcepljeni deo duše kao posledica traumatičnog iskustva sa mamom. Na pitanje kako izgleda taj otcepljeni deo, klijentkinja je odgovorila: „Kao narkomanka”. Zgrožena nad tim delom sebe, klijentkinja nije želela da ga integriše, plašeći se da će početi da se drogira.  

U nastavku rada, pitala sam klijentkinju šta je božanski deo te narkomanke,koji se pretvorio u narkomana, šta je njen dar od boga; šta to narkoman želi, a ne može da dostigne, pa to radi na toksičan način. To što želi je bolji svet. Želi da živi u lepšem svetu od ovoga u kome se nalazi sada.

Izdvojivši iz te vizije narkomana samo taj pozitivni deo, koji želi lepši život, krenuli smo u kreiranje novog alata, nove sposobnosti.

Kako izgleda taj deo? Kao dama, zadužena za negu ženske lepote. Voli lepu frizuru, da je uvek doterana, našminkana i lepo obučena, da se pre svega dopada sebi, a i da na druge ostavlja prijatan utisak.

Na pitanje kako će sada ovaj deo da promeni njen životni stil, nakon što je integrisala odbačeni deo, rekla je: „Pre nego što započnem dan, prvo ću da ugodim sebi, da ulepšam sebe, da se povežem sa lepotom u sebi i onda ću tu lepotu da ponesem sa sobom na posao i u dan koji je preda mnom.” A kako si radila do sada? „Do sada sam išla neosvešćena, kako ustanem, da li je na levu ili na desnu nogu, pa to raspoloženje ponesem sa sobom. Sada sam naučila da ja biram u kom ću raspoloženju da budem i kakva hoću da mi bude atmosfera toga dana, bez obzira na to da li sam ustala na tri ćoška ili lepo raspoložena.”

Lekcija i novi cilj je - Ja biram kako ću se danas osećati tokom celog dana. 

Mnogi od nas  ne čekaju bolju budućnost, već je sami kreiraju, za sebe i za druge. Oni su super heroji u svom životu, ali i u životu drugih ljudi. A svaki super heroj ima razvijene super moći.

I vi možete razviti svoje super moći.

Više o tome šta znači zdrav duh u zdravom telu, pročitajte ovde