Životna filozofija

 

Svako od nas sam korača svojom životnom stazom i bira put kojim će ići, često menjajući pravac. Neko u skladu sa svojom životnom svrhom, neko paralelno sa njom, a neko u suprotnom pravcu. Kad smo vođeni svojim unutrašnjim bićem, bez obzira na izazove, onaj pravi, samo naš put uvek nam ponovo krene u susret, svaki put kada se nađemo na prekretnici i čini nam se da se sve oko nas srušilo i da ne znamo kuda dalje.

Tada stanemo na noge, i kažemo: „Idem dalje korak po korak, dan po dan". Jednom davno mi je moj otac rekao:

„Katarina postoji samo jedan put u životu - a to je napred." 

Susrećući se sa različitim životnim izazovima, zdravstvenim problemima, blokadama, životnim krizama, stalno sam slušala kako treba raditi na sebi. I radila sam. Sve kako su me učili, kako sam čitala u dostupnoj literaturi, kao su me savetovali i vodili mentori, učitelji, terapeuti, i lutala pokušavajući da shvatim šta ja sve to radim i koliko to još treba da se radi i čisti na sebi da bi mi bilo bolje. „Nemoj da budeš besna!”, govorili su mi, pa sam se molila, trudila da budem pozitivna, pričala pozitivne afirmacije, primenjivala tehnike za „svičovanje” besa u mir ... Onda sam čula „Moraš da budeš besna, izbaci taj bes”, pa sam besnela izbacivala bes. Onda sam naučila energetske tretmane. „Radi ih posvećeno svaki dan.” Pa sam ih radila posvećeno svaki dan. Onda sam se u jednom momentu umorila i pomislila

 Šta to znači raditi na sebi, koliko toga ima, šta sve to ima da se radi na sebi? Da li  svemu ovome ima kraja?

Tada me je put naveo na Tomislava Budaka i Transformaciju karmičkih obrazaca. Konačno sam dobila odgovor, u toj knjizi (koju svima toplo preporučujem kao osnovno štivo za upoznavanje sa pitanjima „Ko sam ja i šta sve treba da radim na sebi”), kao i na kursevima koje sam završila. Sleglo mi se sve što sam radila i konačno sam dobila viziju kako i šta sve treba raditi na sebi.

Na kraju, moj put koji me je vodio na razne strane u raznim fazama života, na kraju me je doveo do sebe same.

Dok sam koračala tim putem, nastale su i razvile se radionice koje držim. Sa porodičnim konstelacijama, individualnim energetskim tretmanima i edukacijom, reikijem, radom sa dušom, prošlim životima, životom posle života, rekonekcijom, tri principa i brojnim drugim seminarima postigla sam značajne rezultate u svom ličnom razvoju. Sve to znanje i iskustvo koje sam stekla i uspešno praktično primenjivala u životu, s ljubavlju i poštovanjem prema Bogu, životu i ljudima, želela sam da podelim sa svojim najbližima, porodicom i prijateljima. Napravila sam malu privatnu grupu, gde smo mogli da vežbamo i primenjujemo sve što sam učila. Vremenom je grupa rasla (prijatelj moga prijatelja, pa moja sestra, moj brat, moja mama), zaživela i evo već 10 godina se održava jednom mesečno uz individualne radionice prilagođene svakome posebno prema njegovim potrebama.