Koliko poznajte svoje pretke?

Upoznajte vašu porodicu i potražite do sada neotkrivene talente i sposobnosti od vaših baka i deka

Kažu da od mame i tate nasledjujemo zdravlje i porodični scenario, a od bake i deke intelekt, talente i sposobnosti. Da li poznajete roditelje vaših roditelja? Da li su vam bake i deke bile žive kada ste se rodili?

Svaki čovek ima 2 roditelja, 4 babe i dede itd.. U našim genima zapisano je sve ono što su naši preci mislili, osećali, verovali, kakav su odnos imali prema životu, sebi i drugim ljudima.

Primetili ste da imate talente, sposobnosti i alate za umetnost, ali vam matematika ne ide. Lako se snalazite na kompjuteru i socijalnim mrežama, ali komunikacija uživo, sa ljudima oči u oči, „muka je živa“. Možda ste tokom godina formirali svoje samostalne živote drugačije od onih kojima su živeli vaši roditelji ili preci, ali vam se često dogodi da „uhvatite sebe“ da ličite, ponašate se ili pričate onako kako ste se zarekli da nikad nećete, npr kao vaš otac ili majka? Da li vam se dešava da se pogledate u ogledalo i vidite lik svojih roditelja?

Čovek je na neki način poluproizvod - kreiran je tako da dokreira sebe i svoj život Tomislav Budak

Kada se na individualnim radionicama Transformacije karmičkih obrazaca, koja je oblik alternativne psihoterapije, krenete da slažete porodično stablo, susrećete se u mislima, u duši, u svom unutrašnjem svetu, sa svakim članom najuže porodice ponaosob. Pred vama se otvara jedna nova dimenzija, dublji uvid i pogled na članove porodice, i svet koji vas okružuje. Otkrivate skrivene veze, ponekad traumatične i neprijatne, kada ste fokusirani na neku određenu osobu iz porocdice. To je nešto što često osećate i u određenim stresnim situacijama u životu, a niste ni slutili da ima veze sa nekom osobom iz vaše porodice. Kao da ste “pokupili”, “upili” nešto njeno, iz saosećanja prema njoj. Postaje vam jasno sa kime se identifikujete, od koga koristite štetne, a od koga korisne obrace ponašanja. Shvatate dublji smisao tih odnosa, lekcije skrivene iza svake njihove lične životne priče. Kroz razmenu emocija, otpuštanje svega onoga što im zamerate ili oni vama, prihvatanje onoga što volite kod njih, proživljavanjem u mašti onoga što ste želeli, za čim ste čeznuli, a niste imali prilike da proživite sa njima, kroz razmenu blagoslova, uz integraciju odbačenih alata, vraćate osobu na njeno prirodno mesto u porodičnom stablu. Na taj način ona postaje vaš vetar u leđa na putu ka ostavrenju ciljeva, a nije više uzrok blokada i vaš kamen spoticanja u životu.

Najjednostavniji način da “uhvatite neki red” u radu sa porodicom je preko porodične mape. Crtanjem autentične porodične mape, nakon njene analize, odmah vam postaje jasno kakva je „dijagnoza“ vašeg porodičnog stabla. Tokom razgovora i tumačenja mape, u cilju prikupljanja svih informacija koje su bitne za otkrivanje stvarne prirode problema, vi već na prvom susretu tokom intervjua dobijate jasne uvide u stvarnu prirodu i uzroke vaše trenutne situacije.

Ideja rada sa porodičnim mapom je sledeća  - naša percepcija nama bliskih osoba (članova porodice) može imati i prostornu dimenziju. Tako da kad pomislimo na svog oca ili majku, i dozvolimo mogućnost da naša slika zamišljenog roditelja ima prostornu dimenziju, tada samo obratimo pažnju to gde se navedena osoba nalazi u prostoru oko nas. Tomislav Budak

Javite se, da zajedno BESPLATNO nacrtamo i rastumačimo vaš porodičnu mapu

Katarina Lukić, Terapeut Transformacije karmičkih obrazaca

E-mail na info@katarinalukic.rs